Våra sex första månader.

Sex månader är ju inte så lång tid. Eller är det det? Och i så fall i kontrast till vad?

Jag har upplevt totalt 45.5 halvår i mitt liv. Inget har väl egentligen vart det andra likt, speciellt inte sedan jag slutade skolan och gav mig ut för att upptäcka världen, men jag tror aldrig att jag har blivit så präglad av en annan människa som jag har blivit under det senaste halvåret.

Sedan den dagen vi träffades har vi knappt vart ifrån varandra alls. Det har vart lite resor hit och dit, Anders har åkt iväg med sitt arbete ett par gånger, jag har vart på semester med lillsyrran och vi jobbar givetvis på dagarna båda två. 10 dagar ifrån varandra är rekordet.
Vad gör man då? Vad pratar man om med någon man träffar varje dag?
För oss är väl frågan snarare - vad pratar vi inte om? Så länge man känner sig bekväma tillsammans, har förståelse för hur ens partner fungerar och framför allt intresse i varandra, så har man alltid något att prata om. Även tillit är givetvis en vital del i ett förhållande. Att man faktiskt vågar prata om allt och kunna uttrycka sina behov, önskemål och förutsättningar.

Igår firade vi våra 6 månader tillsammans genom att gå ut och äta på en välkänd restaurant här i Oslo som heter Nodee. Deras hemsida hittar ni här.
Jag hade ganska höga förväntningar på stället efter att ha hört mycket om det, men jag är även glad att säga att till och med mina förväntningar blev totalt överträffade.
För visst är det trevligt att läsa att VG tycker att det är en otroligt vacker restaurant med unika och spännande smakkombinationer. Hur nöjda de är med de uppmärksamma servitörerna, den varma atmosfären och de underbara dryckerna.
Men när man väl sitter där, när det väl kommer till kritan så är det viktigaste att personen man tycker om, som man har tagit dit för att fira det första av förhoppningsvis många mysiga halvår framöver, att han är nöjd. Även om han inte hade varit nöjd så hade jag fortfarande kunnat uppskatta maten. jag hade kunnat förundras över uppfinnelserikedomen, i hur de gör matlagningen till en konst både för ögat och för smaklökarna. Men jag hade aldrig kunnat njuta fullt ut. Inte av upplevelsen på samma vis som jag gjorde igår.

Vi satt och njöt hela kvällen. Maten och upplevelsen var verkligen spektakulär! Jag njöt i fulla drag när jag såg honom tugga i sig kreationerna som låg på hans tallrik. Gång på gång berömde han kockarnas uppfinnelserikedom och känsla för de smakkombinationer som exploderade i hans mun. Hur köttet smälte på tungan och hur väl vinet passade ihop med det han åt. Ibland hände det till och med att han blundade för att stänga ute alla synintryck och enbart fokusera på det smakrika som har precis hade stoppat i munnen. VG har helt rätt i hur de framställer restauranten, men upplevelsen som nästan får tårkanalerna att svämma över var det inte Nodee som stog för den kvällen.

Vad åt vi nu då som var så fantastiskt gott?
Vi började med varsinn Margarita. (Givetvis)
Till förrätt åt Anders Char Siu So - "Fritert butterdeig fylt med stekt svinekjøtt. Serveres med BBQ saus." Jag åt en Misosuppe med sjømat - "Med Tofu, vårløk og sjøtung."

Till huvudrätt åt Anders en Ching Lak Ao Lau - "Barbeque marinert indrefilet av okse, mørnet og grillet på Szechuan vis. Serveres med squash, paprika, babymais, champignon sammen med hot bean chili saus." Detta utan champignonen, givetvis.
Jag åt en The Great Bandoeng till huvudrätt - "Grillet kjempe scampi, kalv entrecote marinert og mørnet på malaysisk vis. Stekt på grill med wokkede rødløk, enoki, aspargestopper, kongeøstersopp og søtpoteter. Serveres med en malaysisk saus."

Till detta drack vi ett otroligt gott rödvin som vi dessvärre inte fick med oss namnet på. Hittar det inte heller på deras hemsida. Men skall undersöka och återkomma.

Till dessert blev det en Creme Brulée för Anders, "Serveres med exotiske frukter og passionsfrukt sorbet" och till detta en dubbel espresso och ett glas Bristol Cream.
Jag åt friterad ananas & banan, även denna serverad med exotisk frukt, plus ett glas Riesling dessertvin och en dubbel espresso.

En perfekt kväll med en utsökt måltid och fantastiskt sällskap. Vi har helt klart funnit en ny favoritrestaurant.




Kommentarer
Postat av: Linda

Grattis till 6 månader!! Och det lät som en helt underbar middag det där, fy vad härligt :) Fortsätt njut av livet och varandra, som ni gör!



kramar om

2009-01-07 @ 23:00:13
URL: http://lindda.blogg.se/
Postat av: Anders

Tack så mycket Linda!

Jo den middagen var inte att leka med!

Och inte det sällskapet heller!



Du får ta med Sladden hit upp någon gång, så får vi se om finns några andra godbitar i Oslos restaurangutbud.

2009-01-08 @ 10:05:53
URL: http://flink.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0